לחם פרנה קרוי על שם התנור המיוחד שבו הוא נאפה. הלחם האוורירי מקבל את טעמו המיוחד בזכות חשיפה ללהבה גלוייה שמותירה בו את סימני החריכה ואופה אותו במהירות רבה, כך שהוא קריספי מבחוץ ואוורירי מאוד מבפנים. מקור הלחם הוא במרוקו, שם לכל משפחה היה תנור פרנה בחצר שבאמצתעותו היו מבשלים את כל המאכלים המיוחדים למטבח המרוקאי. הלחם המרוקאי נעשה באחרונה ללהיט בענף המסעדות בארץ וכיום כל מסעדה שמכבדת את עצמה מגישה את הלחם המצטיין בטעם מיוחד וברכות שאינה מזכירה שום לחם אחר
קרא עוד